Kirsin kirjat

Rokotteet ja vaiettu tieto

Kansikuvien alapuolella on kirjan syntytarina. Tämä neljäs kirjani, jonka kirjoitin yhdessä Elina Hytösen kanssa, julkaistiin 05/2018.
Tätä kirjaa myy mm. Booky.fi.

Bookyn sivuilla mainittu hinta: 33,60 e. Ilmainen toimitus.

Bookyn sivuilta löytyvät seuraavat arvostelut:
https://www.booky.fi/tuote/elina_hytonen/rokotteet_ja_vaiettu_tieto/9789526744926


Kansi

Takakansi


Menneet vuodet ovat tuoneet tullessaan vahvistuksen siihen, että tyttäreni poikkeuksellisen erityisruokavaliotarpeen taustalla, sen laukaisevana tekijänä, on viime kädessä rokotusvaurio. Sen syitä ovat mm. herkistyminen rokotteiden alumiinille sekä sian circoviruksen kahdella DNA:lla (PCV1 ja PCV2) saastunut rotavirusrokote. Yhdysvaltain FDA (Food and Drug Administration) ilmoitti saastumisesta 7.5.2010.

Maailman johtavan autoimmunologin Yehuda Schoenfeldin sekä hänen työryhmänsä kokoamassa kirjassa Vaccines & Autoimmunity on lasten suolistosairauksiin ja ravitsemukseen erikoistuneeseen yksikköön kuuluvan Aaron Lernerin kirjoittama artikkeli. Sen nimi on Non-nutritional Environmental Factors Associated with Celiac Disease: Infections and Vaccinations, suomeksi "Ei-ravitsemukselliset keliakiaan liittyvät ympäristötekijät: infektiot ja rokotukset". Artikkeli toteaa, että vaikka varhaisten rokotteiden ei ole tutkimuksessa havaittu vaikuttavan keliakian puhkeamiseen, rotavirusrokote ei ole ollut näissä tutkimuksissa mukana.
Rotavirus-rokotukset ovat kuitenkin antaneet Euroopassa aihetta huoleen rokotteen turvallisuudesta. Rotavirus pystyy aiheuttamaan samaa limakalvojen vaurioitumista kuin mitä gluteeni aikaansaa keliakiassa. Rotavirus-keliakia -suhdetta tukee vielä epidemiologinen tutkimus vuodelta 2006 (Stene et al.: Rotavirus infection frequency and risk of celiac didease autoimmunity in early childhood: a longitudional study).

Tyttäremme sai samanaikaisesti pneumokokkirokote Synflorixin sekä Infanrix-IPV-Hib -viitosrokotteen ollessaan juuri täyttänyt yhden vuoden.
Hyvin pian rokotuspäivänä alkoivat oireet: korkea kuume yli 40.5°C, lohduton ja outo tuntikausia kestänyt kimeä itku, molempien reisien rokotuskohtiin nousi pienen kananmunan kokoiset pahkurat. Nuo pahkurat täyttivät klassiset tulehduksen merkit: punaiset, kuumottavat, turvonneet, kipeät. Lapsi oli kauttaaltaan kosketusarka, ärtyisä, vetelä ja kovin sairaan oloinen. Tyttäremme on paikallisen reaktion lisäksi kokenut reaktion myös imunestekierron ja aivojen tasolla saakka. Se on ollut vakava, koko kehon reaktio.

Autoimmunologi Schoenfeldin mukaan voimakas paikallinen reaktio ei ole normaali vaan liittyy vaaralliseen alumiiniin. "Alumiinille herkistyminen ilmenee kovina kyhmyinä pistoskohdassa. Usein ne katoavat viikkojen tai kuukausien kuluttua, mutta jäävät toisinaan vuosiksi."

Kirjassa Vaccines and Autoimmunity, s. 50-51 kerrotaan alumiinin aiheuttamista terveysriskeistä. Teksti mainitsee mm. seuraavaa: "Herkistyminen ruoka-allergeeneille seuraa, kun niitä annetaan samanaikaisesti alumiinisuolojen kanssa..." Syöttösolu (mast cell) -riippuvainen allerginen herkistyminen ruoan proteiineille, aiheuttaa sisäisen tulehduksen ja ripulin...suoliston läpäisevyys kasvaa. ...Tosiasia on, että suoliston häiriötilat ja ruoka-allergiat näyttävät olevan yleisin ei-neurologinen sairaus, joka liittyy sekä ASIA:aan että autistimin kirjoon." Coping-mekanismin kuormittuessa liikaa, ottavat monet autoimmuuni-oireet vallan.
S. 47 sanotaan myös näin: Alumiini-adjuvantit säilyvät ihmiskehossa epätavallisen pitkään, jopa 11 vuotta rokotuksen jälkeen.

Schoenfeldin mukaan ASIA on syndrooma, jossa altistus adjuvantille johtaa yliaktiivisen immuunireaktion aiheuttamaan sairauteen. Siihen kuuluu laaja kirjo neurologisia ja immuunivälitteisiä tiloja ja sairauksia. Sana adjuvantti tarkoittaa tässä yhteydessä mitä tahansa ympäristötekijää, joka saa immuunipuolustuksen yliaktivoituneeseen tilaan. Kuitenkin valtaosa lasten ja aikuisten adjuvanttialtistuksista johtuu rokotteista.

Lapsemme terveydentilaan liittynyt, vuosia kestänyt selvitystyö yhdessä lääkäreiden kanssa toi silmieni eteen uskomattomia asioita. Sen myötä syvensin omia lääketieteellisiä tutkimustietojani sekä rokotteista että ruoka-aineyliherkkyyksistä ja niihin liittyvistä sairauksista. Tähän päivään mennessä luettuja sivuja on kertynyt uskomaton määrä.
Perheemme tilannetta helpotti se seikka, että minulla on takanani monien vuosien laaja-alainen kokemus sairaanhoidollisesta työstä niin kotimaasta kuin ulkomailta. Olen suorittanut seuraavat tutkinnot: sisätautikirurginen ja psykiatrinen sairaanhoitaja sekä mielenterveyshoitaja. Minulla on myös takanani perinteisen kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion koulutus, opettajanani Esa Hallamäki. Olen lisäksi Reiki Master (Mikao Usuin mukaan).

Tämä kirja on syntynyt edellä kertomani selvitystyön seurauksena.


Tiedustelut ja kirjatilaukset: info(at)valovoittaa.fi
Ei Alv-rek.

Kaikki oikeudet pidätetään, All rights reserved , Copyright Kirsi Lohtaja